Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

ΚΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Κληρώνει σύντομα για Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Το μαραθώνιο θρίλερ για την τύχη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος φαίνεται πως οδεύει προς το τέλος του. Οι διάφορες ζυμώσεις στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο αποδίδουν καρπούς και εκτός απροόπτου εντός του Ιουνίου θα υπάρξει φως. 
Αυτοδιοικητικοί, βουλευτές και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχαν στην διάρκεια της εβδομάδας σειρά επαφών κατά τις οποίες φάνηκε ότι κάθε καθυστέρηση θα έχει στο εξής καταλυτικό κόστος για την κυβέρνηση και ειδικά για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Οπως είναι γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο Μέγαρο Χορού είχε εξαγγείλει την κατασκευή του δρόμου. Από τότε όμως άρχισε μια ατέρμονη μάχη θέσεων και αντιθέσεων για την χάραξη του δρόμου μεταξύ του περιφερειάρχη, των βουλευτών και των εμπλεκομένων δημάρχων, κάτι που είχε κάνει την κοινή γνώμη να φοβάται ακόμα και πιθανή διαιώνιση του έργου, αν όχι ματαίωση. 
Αυτό κινητοποίησε τις πολιτικές δυνάμεις όλου του φάσματος και εν όψει των συζητήσεων του θέματος στα δημοτικά συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης, κρίθηκε ότι η καθυστέρηση δεν πάει άλλο. 
Βάσιμες πληροφορίες της “Ε” αναφέρουν ότι δεν αργεί η ημέρα κατά την οποία θα έχουμε ανακοινώσεις που ανεξαρτήτως της χάραξης θα δίδεται λύση και χρονοδιάγραμμα κατασκευής. Και όλα αυτά ενώ 5 γνωστές κατασκευαστικές εταιρείες βρίσκονται -μετά την απόφαση του Σ.τ.Ε.- σε θέσεις μάχης για την διεκδίκηση του εμβληματικού για την Μεσσηνία έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου