Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΘΩΝΗΣ “ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ” Δράση για την τοπική ιστορία και συμμετοχή σε μαθητικό διαγωνισμό

 


Μια ακόμα δράση ολοκληρώθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης "Γεωργακοπούλειο" και έχει να κάνει με την ιστορία του. Να τονίσουμε πως το Γεωργακοπούλειο Δημοτικό, στο οποίο διευθυντής είναι ο εκπαιδευτικός Διονύσης Ψαλίδας, είναι πιλοτικό σχολείο και έχει πολλά εργαστήρια δεξιοτήτων στους τομείς περιβάλλοντος, καινοτομιών, καλής ζωής, ενδιαφέροντος για το συνάνθρωπο και προχωρά σε πολλές δράσεις.

Ετσι στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων τα παιδιά ασχολήθηκαν με την τοπική εκπαιδευτική ιστορία, έγιναν ερευνητές, συνέλεξαν προφορικές μαρτυρίες και δημιούργησαν μια οπτικοακουστική εφαρμογή που παρουσιάζεται όλη η εκπαιδευτική ιστορία του τόπου μας από το 1829 μέχρι σήμερα και από το Καποδιστριακό στο Γεωργακοπούλειο με ενδιάμεσους σταθμούς το σχολείο Συγγρού και κάποιες νοικιασμένες ισόγειες αίθουσες την περίοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου. Ταυτόχρονα δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουν την αλληλοδιδακτική εκπαίδευση με την ψηφιακή δράση "Μια μέρα στο αλληλοδιδακτικό σχολείο, 10 Απριλίου 1853". 

Oλο το υλικό θα υποβληθεί στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό "Το σχολείο αφηγείται" που οργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπ/σης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ). “Ευχαριστούμε την Τ.Κ Φοινίκης για τη χρήση της ανακαινισμένης αίθουσας με το παλιό υλικό του εκεί Δημοτικού Σχολείου”, αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου