Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Νέα καθυστέρηση λόγω πτώχευσης

Η τοξωτή μεταλλική γέφυρα στο τμήμα του ­αυτοκινητόδρομου Παραδείσια - Τσακώνα, καθυστερεί και "θα είναι μεγάλη επιτυχία, αν παραδοθεί το καλοκαίρι του 2014". Αυτό τόνισε στην "Ε" στέλεχος του υπουργείου Υποδομών, αμφισβητώντας το χρονοδιάγραμμα πως θα ολοκληρωθεί του χρόνου τον Απρίλιο.
Σημείωσε ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου οφείλεται στην πτώχευση της εταιρείας Alpine (αυστριακών συμφερόντων) που ως κοινοπραξία με την ΤΕΡΝΑ ανακατασκεύασε το Παραδείσια - Τσακώνα και κατασκευάζει τη γέφυρα των 390 μέτρων. Λόγω της πτώχευσης και των διαδικασιών που απαιτούνται για να αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου μόνη της η ΤΕΡΝΑ, το υπουργείο εκτιμάει πως χάθηκε το φετινό καλοκαίρι. Η πιο κρίσιμη περίοδος για την κατασκευή και την ολοκλήρωση της γέφυρας.
Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο ήδη πήγε 4 μήνες πίσω την περίοδο της άνοιξης, λόγω προβλημάτων στη χρηματοδότηση.
Με όλα αυτά είναι ευτύχημα που το Παραδείσια - Τσακώνα παραδόθηκε με παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης -εκεί που φτιάχνεται η τοξωτή γέφυρα-, το Δεκέμβριο του 2012, γιατί ο κόσμος θα εξακολουθούσε να υποφέρει στον παλιό δρόμο και στις στροφές της Τσακώνας, για πολλούς μήνες, για να κινηθεί προς και από τη Μεσσηνία. Κι ενώ, στο μεταξύ, ο παλιός δρόμος "γκρέμισε" στις στροφές της Τσακώνας και παραμένει δίχως την παραμικρή παρέμβαση αποκατάστασης.
Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27-07-2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/ypodomes/item/27677-kathysterisi-logo-ptoxefsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου