Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Εκλεβαν από αυτοκίνητα στον καταρράκτη Καλάµαρη

 Τα αυτοκίνητα επισκεπτών του καταρράκτη Καλάµαρη στη Σχινόλακκα είχαν βάλει τρεις Ροµά, που ταυτοποιήθηκαν από αστυνοµικούς του Τµήµατος Πύλου - Νέστορος. Πρόκειται για τρία άτοµα 23, 32 και 52 ετών αντίστοιχα, που όπως προέκυψε στις 17 Ιουνίου, αφού έσπασαν το παράθυρο σταθµευµένου αυτοκινήτου, ενώ οι επιβάτες βρίσκονταν στον καταρράκτη και πήραν 10 ευρώ από το εσωτερικό του. 

Λίγο αργότερα επανέλαβαν την πράξη τους και σε άλλο σταθµευµένο αυτοκίνητο στο ίδιο σηµείο, χωρίς όµως να βρουν να πάρουν κάτι. Σε βάρος τους έχει σχηµατιστεί δικογραφία για κλοπή και απόπειρα κλοπής, ενώ κατασχέθηκε ένα όχηµα τους, ως µέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο Ντοµινίκ Ουίλκινς αποθεώνει τη Μεσσηνία


 "ΕΙΝΑΙ ένα εκπληκτικό µέρος για να χαλαρώσεις, θα επιστρέψω σύντοµα σίγουρα" είπε για τη Μεσσηνία ο Ντοµινίκ Ουίλκινς, ο οποίος αυτές τις µέρες βρίσκεται στην Costa Navarino για το NBA Basketball School µε στόχο να µεταδώσει τα µυστικά του µπάσκετ σε µικρούς και όχι µόνο φίλους του αθλήµατος. Ο µεγαλύτερος µπασκετµπολίστας που έχει αγωνιστεί µέχρι σήµερα σε ελληνική οµάδα και ο οποίος έχει συνδέσει το όνοµά του µε την κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήµατος από τον Παναθηναϊκό το 1996 µίλησε χθες στην εκποµπή Συνδέσεις" της ΕΡΤ1 και στον δηµοσιογράφο Κώστα Γαζούλη για τις µνήµες του από εκείνη τη σεζόν, τις διαφορές του σύγχρονου µπάσκετ σε σχέση µε παλιότερα, τον Παναθηναϊκό του τότε και του σήµερα. Τα λόγια του όµως για τη Μεσσηνία, ερχόµενος στην Ελλάδα για πρώτη φορά µετά από 29 χρόνια, δεν µπορούν να περάσουν απαρατήρητα… 

∆.Πλ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Οι σωστές ημερομηνίες

 Η ΔΡΑΣΗ καθαρισμού στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας, που διοργανώνει το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η Costa Navarino σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος, περιβαλλοντικές οργανώσεις, φορείς και το πανελλαδικό εθελοντικό κίνημα «Save Your Hood» θα πραγματοποιηθεί από τις 28 μέχρι τις 30 Ιουνίου και όχι 21 με 23 Ιουνίου, όπως εκ παραδρομής ανακοινώθηκε. 

Θ.Λ.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΟΥ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ Διακινούσαν κάνναβη και Ecstacy στην Πυλία

 


Σε δύο συλλήψεις αλλοδαπών που διακινούσαν κάνναβη και ecstacy σε μορφή δισκίων προχώρησαν την Τρίτη το πρωί στην περιοχή της Μεθώνης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Α’ Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν, σε ξεχωριστές περιπτώσεις, ένας 54χρονος κάτοικος Ηνωμένου Βασιλείου και ένας 60χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 450 γραμμάρια κάνναβης και κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και μικροποσότητα ecstacy.

Εκθεση τέχνης στη Navarino Agora

 


Εκθεση τέχνης με τίτλο «by way of», υπό την επιμέλεια του Μουσείου Ηλιόπουλου φιλοξενείται καθημερινά έως και την 7η Ιουλίου στη Navarino Agora. Η έκθεση συνδέει την ποικιλόμορφη τέχνη των PAVLOS, Μάρθας Δημητροπούλου, Διονύση Χριστοφιλογιάννη και Ηλία Χριστόπουλου, καλλιτεχνών που κατάγονται από την περιοχή της Μεσσηνίας. Η έκθεση εξερευνά ένα κοινό θέμα: τη δύναμη της τέχνης να υπερβαίνει τα φυσικά, χρονικά και εννοιολογικά όρια. 

Η διακριτή προσέγγιση κάθε καλλιτέχνη μέσα από το έργο τους προσκαλεί τους θεατές σε ένα ταξίδι μέσω της μορφής και του υλικού, εμβαθύνοντας στις έννοιες της υπέρβασης, της εξέλιξης και της κυκλικής φύσης της ύπαρξης και της δημιουργικότητας.

Αντίστροφη μέτρηση για το Navarino Challenge

 


Το event αθλητικού τουρισμού και ευεξίας Navarino Challenge τίθεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και επιστρέφει για 12η χρονιά, στις 18-20 Οκτωβρίου 2024 στην Costa Navarino και την Πύλο. 

 Με το παγκόσμιο μήνυμα «ο αθλητισμός ενώνει», η διοργάνωση παρουσίασε με κάθε επισημότητα τις πάνω από 55 δράσεις που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα της και θα πραγματοποιηθούν σε δύο από τα τέσσερα ξενοδοχεία του προορισμού, το W Costa Navarino και το The Westin Resort Costa Navarino.

ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΓΙΑΛΟΒΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Νέες δράσεις για «Καθαρή Μεσσηνία»

 


Το πρόγραμμα «Καθαρή Μεσσηνία» μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της Costa Navarino διοργανώνει νέες δράσεις καθαρισμού στο νομό.

Η πρώτη ενέργεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 11-12 Μαΐου με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό στο λιμάνι και στη παραλία Μεθώνης, στο λιμανάκι και λιμενοβραχίονα Φοινικούντας και στη μαρίνα Πύλου κάνοντας παράλληλα εκτενή χαρτογράφηση και εντοπισμό επιβαρυμένων ζωνών από την Aegean Rebreath σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου - Νέστορος. Συνολικά απομακρύνθηκαν πάνω από 900 τεμάχια συνθετικού υλικού, καουτσούκ- ελαστικών, υφασμάτων, μετάλλων- αλουμινίων, γυαλιού- κεραμικών και επεξεργασμένης ξυλείας.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΡΩΝΗΣ Βραδιά για τσέλο και πιάνο

 Συναυλία θα γίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κορώνης αυτή την Παρασκευή στις 9 μ.μ., στην Ελεήστρια, με θέμα "Βραδιά για τσέλο και πιάνο". 

Η τσελίστα Julia Glaser και η πιανίστα Maria Rostotsky θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας ένα πρόγραμμα με έργα των Beethoven, Mozart, Rachmaninov, Stenhammar, Schumann και Bloch. Η είσοδος κοστίζει 12 / 10 και 8 ευρώ και είναι ελεύθερη για άτομα κάτω των 18. Τα προπληρωμένα εισιτήρια θα έχουν έκπτωση. Εισιτήρια προπωλούνται στο κατάστημα “Αλντεμπαράν”.

Παραλιακή χασισοφυτεία στη Μεθώνη με 100 δενδρύλλια

 Καλά καλά δεν ξεκίνησε η φετινή περίοδος και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας μετρά ήδη 1.000 εκριζώσεις χασισόδεντρων στη Μεσσηνία.

Μετά τον εντοπισμό, στο τέλος Μαΐου,  812 δενδρυλλίων στους Αρμενιούς Τριφυλίας, τη Δευτέρα – αυτή τη φορά στη Μεθώνη – εντόπισαν άλλη μια φυτεία με 103 δενδρύλλια κάνναβης σε διάφορα στάδια ωρίμανσης.

Για την καλλιέργειά τους συνελήφθη ένας 54χρονος και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Η Πύλος υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

 


Σε κλίμα συγκίνησης η Πύλος υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και την κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης, από τα Κύθηρα. 

Τα ιερά κειμήλια μετέφερε ο μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, ενώ τα υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο κλήρος της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος πιστών. 

Ακολούθησε η τέλεση πανηγυρικού εσπερινού χοροστατούντος του μητροπολίτη Κυθήρων και συγχοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Αδελφοποιήθηκαν Πύλος και Κύθηρα

 


Επικυρώθηκε κι επίσημα η αδελφοποίηση των Δήμων Πύλου - Νέστορος και Κυθήρων, το βράδυ του Σαββάτου, με την υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας από τους δημάρχους Παναγιώτη Καρβέλα και Ευστράτιο Χαρχαλάκη, αντίστοιχα, στον αύλειο χώρο της οικίας Τσικλητήρα στην Πύλο. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο γ.γ.της ΚΕΔΕ - επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων και με το μουσικό σύνολο “Kalamata Music Ensemble”, σε βιολί - βιολοντσέλο - πιάνο.

ΚΑΤΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ Επισκέψιμος ο ιστορικός καταρράκτης

 


Καθαρίστηκε το νέο Μονοπάτι Εθνικής Αντίστασης (μήκους 1 Km) που συνδέει το Μονοπάτι παλιών νερόμυλων με το Μονοπάτι Μηναγιώτικο Natura 2000, δημιουργώντας μια νέα κυκλική διαδρομή μήκους 2 Km. 

Στην αρχή του νέου μονοπατιού οι πεζοπόροι θα έχουν πλέον την ευκαιρία να θαυμάσουν τον εντυπωσιακό ιστορικό καταρράκτη Παλιόμυλου, ύψους περίπου 10 μέτρων, που απέχει από την πλατεία του οικισμού Κάτω Αμπελοκήπων 500 μέτρα.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΡΩΝΗΣ Η τζαζ μουσική συναντά τη ζωγραφική


 Το Φεστιβάλ Κορώνης συνδυάζει την τζαζ μουσική με την τέχνη της ζωγραφικής και διοργανώνει συναυλία με τίτλο "Jazzart Coherence" την ερχόμενη Κυριακή, στην αίθουσα "Μπόγρης 1" στις 9 μ.μ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την έκθεση ζωγραφικής των Συλβίου Σύρρου και Αρίωνα Γυφτάκη, η οποία θα πλαισιωθεί από μια τζαζ συναυλία από το JazzArt Quartet. Το πρωτότυπο αυτό κουαρτέτο αποτελείται από τέσσερις μουσικούς: Μυρτώ Μποζίκη, φωνή, Ιρένε Ταμπούρ, άρπα, Τρύφωνα Τύπου, πιάνο, Αρίωνας Γυφτάκης, κοντραμπάσο, της μουσικής σχολής JazzArt της Αθήνας, που θα ερμηνεύσουν standards από τη mainstream τζαζ σε ευρηματικές ενορχηστρώσεις. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν οριστεί στα 12, 10 και 7 ευρώ, ενώ για άτομα κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο ticketservices.gr και στο κατάστημα “Αλντεμπαράν”. Προπωλούμενα και διαδικτυακά εισιτήρια προσφέρονται με έκπτωση.

Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στη Χώρα

 


Το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Επτάσημο" θα διεξαχθεί στη Χώρα την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου. Το φεστιβάλ υπόσχεται ένα όμορφο διήμερο γεμάτο χορό και παράδοση, προσκαλώντας σας να γνωρίσετε και να απολαύσετε τα αξιοθέατα της περιοχής και να ζήσετε όμορφες στιγμές στον κύκλο του χορού. Η συνδιοργάνωση του φεστιβάλ γίνεται από τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Ομιλο Χώρας και τον Δήμο Πύλου Νέστορος. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Χώρας, με ώρα έναρξης στις 8.30 μ.μ. Συμμετέχουν οι: Ομάδα χορού "Ξέσυρτος", Σύλλογος των "εν Αθήναις Κερτεζιτών", Σύλλογος Δράσεων και Πολιτισμού "Η Χαλάστρα", Πολιτιστικός Σύλλογος Πυλού, "Οι Φίλοι της Παράδοσης" Καλαμάτας και Λαογραφικός Ομιλος Χώρας. Μαζί θα είναι οι μουσικοί: Αγγελική Παρδάλη (σαντούρι - τραγούδι), Βαγγέλης Δημούδης (ούτι - τραγούδι), Βαγγέλης Σαραντίδης (βιολί), Γιάννης Ζευγίτης (κρουστά), Ιάκωβος Ηλιάδης (λαούτο), και Βαγγέλης Παπαναστασίου (κλαρίνο).

 Κ.Δρ.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Αδελφοποίηση με τον Δήμο Κυθήρων

 Το Σάββατο 15 Ιουνίου, στον αύλειο χώρο της οικίας Τσικλητήρα στην Πύλο, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Πύλου - Νέστορος με τον Δήμο Κυθήρων. Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης θα υπογράψουν οι δύο δήμαρχοι, ο Παναγιώτης Καρβέλας εκ μέρους του Δήμου Πύλου - Νέστορος και ο Ευστράτιος Χαρχαλάκης και εκ μέρους του Δήμου Κυθήρων. 

Η εκδήλωση προβλέπει ομιλία δημάρχων - υπογραφή πρωτοκόλλου και ανταλλαγή δώρων και θα ακολουθήσει με το μουσικό σύνολο “Kalamata Music Ensemble”, σε βιολί - βιολοντσέλο - πιάνο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον μεσσηνιακό δήμο, μεταξύ των άλλων, το πρωτόκολλο αδελφοποίησης προβλέπει “την εδραίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο δήμων, με την ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και επισκέψεων στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού καθώς και τη διεύρυνση και σε άλλους τομείς των δύο δήμων”. Νωρίτερα, πριν τις 6 το απόγευμα, στην Πύλο, έχει προγραμματιστεί η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, πολιούχου των Κυθήρων και της κάρας του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης, στον ενοριακό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στις 6.30 θα τελεστεί μέγας εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ. Στις 9 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί επίσημο γεύμα προσκεκλημένων. Την Κυριακή 16 του μήνα, στις 7 πρωί, τα ιερά κειμήλια θα μεταφερθούν στην πόλη της Κορώνης, γενέτειρα του Οσίου Θεοδώρου, όπου στις 7.45 θα γίνει η υποδοχή τους στο προσκύνημα της Παναγίας Ελεήστριας και θα ακολουθήσει δυσαρχιερατική θεία λειτουργία από τους μητροπολίτες Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ και Μεσσηνίας Χρυσόστομο. 

Στις 10 έχει προγραμματιστεί πρωινός καφές προσκεκλημένων και στις 12 το μεσημέρι, επίσημο γεύμα προσκεκλημένων.

Η Μεσσηνία υποδέχεται την εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

 


Την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, πολιούχου των Κυθήρων και την κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης, θα υποδεχθεί η μητρόπολη Μεσσηνίας αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, στον μητροπολιτικό ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, στο πλαίσιο αδελφοποίησης των Δήμων Κυθήρων και Πύλου - Νέστορος. 

Της υποδοχής θα προστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και του ευσεβούς λαού. Τα ιερά θησαυρίσματα θα κομίσει στη μεσσηνιακή γη ο μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος και θα προστεί στη συνέχεια της τέλεσης δοξολογίας στον μητροπολιτικό ναό.

Φεστιβάλ κρασιού στη Navarino Agora

 


Το Messinia Terroirs Wine Festival, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι με επιτυχία, καθιερώνεται πλέον ως θεσμός, δημιουργώντας μια νέα οινική παράδοση και αναβιώνοντας τους θρύλους της «αμπελόεσσας» Μεσσηνίας.

Το φεστιβάλ του 2024 θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 16 Ιουνίου στον πολυχώρο Navarino Agora, δίνοντας στους τοπικούς οινοποιούς την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και να αναδείξουν τις πτυχές του μεσσηνιακού αμπελώνα.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στην Κορώνη

 Δωρεάν ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου, στο Περιφερειακό Ιατρείο Κορώνης. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Υγεία για όλους - προάσπιση - προαγωγή υγείας ευπαθών ομάδων” στους κατοίκους του Δήμου Πύλου - Νέστορος. 

Η δράση αποτελεί μια συνεργασία του δήμου, με την 6η ΥΠΕ., την Νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου “Αιγινήτειο”, την Ωτορινολαρυγγική κλινική του Νοσοκομείου “Μητέρα”, την Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, την Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Αττικόν”, τα Κέντρα Υγείας Ιλίου, Δραπετσώνας και Μεσσήνης, το Περιφερειακό Ιατρείο Κορώνης και την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Καρδιολογικό έλεγχο με τη χρήση φορητού καρδιογράφου και υπερηχογράφου. 

Μαιευτική - γυναικολογική κλινική εξέταση: Pap test - Διακολπικός υπέρηχος (16/6/24). Ωτορινολαρυγγικό έλεγχο με τη χρήση ακουογράφου και τυμπανογράφου. Παιδιατρική κλινική εξέταση. Παθολογικό - διαβητολογικό έλεγχο. Ουρολογική εξέταση με φορητό υπερηχογράφο 

Για ραντεβού οι κάτοικοι της Κορώνης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύλου - Νέστορος μπορούν να καλούν στο Τμήμα Πρόνοιας του δήμου, στο τηλέφωνο 27250 29046 και στο κινητό 6982 904922 για την υπεύθυνη επικοινωνίας Αναστασία Γιαλλελή Αναστασία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

 


ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ COSTA NAVARINO Παγκόσμιοι σταρ στο γάμο του Γιάννη Αντετοκούνμπο

 


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει τον προγραμματισμό για τον γάμο του, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Costa Navarino και έχει για καλεσμένους μερικούς από τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη. 

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν τρεις μέρες: 

Στις 30 Αυγούστου θα γίνει το white party, με όλους τους καλεσμένους να φοράνε λευκά κοστούμια, που θα ετοιμάσει ο μετρ υψηλής ραπτικής, Γιώργος Παπαδόγαμβρος. 

Στις 31 Αυγούστου θα γίνει το nigerian party, με ανάλογες - παραδοσιακές ενδυμασίες, και, 

Την 1η Σεπτεμβρίου θα γίνει ο γάμος, στον οποίο έχει προσκληθεί σχεδόν ολόκληρο το παγκόσμιο αθλητικό jet-set! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πέρα από μεγάλους προπονητές, πρώην και νυν συμπαίκτες του Γιάννη, πολιτικούς, παράγοντες και αξιωματούχους του μπάσκετ, πρόσκληση αναμένεται να λάβουν μερικοί από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο -όχι μόνο από το μπάσκετ. 

Στη λίστα θα βρεθούν -μεταξύ πολλών άλλων- ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, η Σερένα Γουίλιαμς και ο Κιλιάν Εμπαπέ! 

Εννοείται ότι στην πορεία θα προκύψουν κι άλλες λεπτομέρειες για τον αθλητικό γάμο της χρονιάς, τον οποίο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιθυμεί να απολαύσει μαζί με την αγαπημένη του Μαράια, την οικογένειά του και όλους τους φίλους του, έχοντας πετύχει και κάτι μεγάλο αυτό το καλοκαίρι με την εθνική μας ομάδα.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ Διαγωνισμός για παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλιών

 Δημόσιο πλειοδοτικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και κοινόχρηστης παραλίας στο Δήμο Πύλου Νέστορος πραγματοποιεί η Κτηματική Υπηρεσία Μεσσηνίας στις 28 Ιουνίου : Στη Γιάλοβα (περιοχή Natura), συνολικού εμβαδού 150 τ.μ., με σκοπό παραχώρησης την τοποθέτηση ομπρελών - ξαπλωστρών και με τιμή εκκίνησης 1.500 ευρώ το έτος, δηλαδή συνολική τιμή εκκίνησης 3.000 ευρώ για 2 έτη Στη θέση Λάμπες Φοινίκης (περιοχή Natura), συνολικού εμβαδού 250 τ.μ., με σκοπό παραχώρησης την τοποθέτηση ομπρελών - ξαπλωστρών και με τιμή εκκίνησης 1.750 ευρώ το έτος, δηλαδή συνολική τιμή εκκίνησης 3.500 ευρώ για 2 έτη

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Φεστιβάλ κρασιού στη Navarino Agora

 


Το Messinia Terroirs Wine Festival 2024, που θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο Navarino Agora από 14 έως 16 Ιουνίου, δίνει την ευκαιρία στους τοπικούς οινοποιούς να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και να αναδείξουν τα συναρπαστικά πρόσωπα του μεσσηνιακού αμπελώνα. Ταυτόχρονα οι επισκέπτες θα ζήσουν μια μεγάλη γιορτή αρωμάτων και γεύσεων, και θα ανακαλύψουν τους θησαυρούς της μεσσηνιακής γης.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Σήμερα ξεκινούν οι πτήσεις Καλαμάτα - Ηράκλειο

 Εγκαινιάζεται, για την ακρίβεια, επαναλειτουργεί σήμερα Σάββατο 1η Ιουνίου η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Ηράκλειο της Κρήτης. 

Ειδικότερα, ξεκινούν οι πτήσεις Καλαμάτα - Ηράκλειο από το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Πλέον, η Καλαμάτα θα συνδέεται με την Κρήτη αεροπορικώς, μέσω της Aegean, με απευθείας πτήσεις που θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο. 

Οι απευθείας πτήσεις θα γίνονται: 

Το Σάββατο: 

Από Καλαμάτα αναχώρηση 17.10 και άφιξη 18.10 στο Ηράκλειο. Από Ηράκλειο αναχώρηση 18.40 και άφιξη 19.35 στην Καλαμάτα. 

Την Τετάρτη: 

Από Καλαμάτα αναχώρηση 21.30 και άφιξη στο Ηράκλειο στις 22.25. Από Ηράκλειο αναχώρηση στις 22.55 και άφιξη στην Καλαμάτα στις 23.55.

Επεσαν οι υπογραφές για παράκαμψη Γιάλοβας

 


Υπογράφηκε, χθες Παρασκευή, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση για την κατασκευή του οδικού έργου της παράκαμψης της Γιάλοβας, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, του βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Περικλή Μαντά και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού.

Το έργο σύμφωνα με τη σύμβαση, αν δεν υπάρξουν απρόβλεπτες καθυστερήσεις θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες τον Ιούνιο του 2026.

Διεθνείς πτήσεις 27.654 θέσεων προγραμματισμένες για τον Ιούνιο

 Τακτικές διεθνείς πτήσεις 27.654 θέσεων είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» σύμφωνα με την εφαρμογή airdatatracker του ΙΝΣΕΤΕ. Σήμερα 1η Ιουνίου ξεκινά η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Ηράκλειο ενώ όλους τους καλοκαιρινούς μήνες συνεχίζονται οι συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τον Ιούνιο ξεκινά επίσης η φετινή αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με Αυστρία και Ιταλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της airdata-tracker φέτος τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένες 10.679 θέσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο , 4.680 θέσεις από τη Γερμανία, 3.741 θέσεις από τη Γαλλία , 2.844 θέσεις από την Ολλανδία, 1.537 θέσεις από την Ελβετία, 2.400 θέσεις από την Αυστρία και 1.776 θέσεις από την Ιταλία. 

Αναλυτικά οι εγχώριες και διεθνείς πτήσεις του Ιούνιου στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» παρουσιάζονται στον πίνακα: 

Θ.Λ.