Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Σύμβαση για έργο ύδρευσης στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

 Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πύλου - Νέστορος και της ΔΕΥΑ Π-Ν για την υλοποίηση της ανόρυξης και εξοπλισμού υδρευτικών γεωτρήσεων ενέκρινε πρόσφατα η Δημοτική Επιτροπή. 

Ενέκρινε, επίσης: Τους όρους της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης. Τον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου Πύλου Νέστορος και των αναπληρωτών αυτών, στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης, σύμφωνα με το άρθρο 5 αυτής ως εξής:

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

880 εκ. ευρώ το κόστος του Καλαμάτα - Μεθώνη ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2053

 


Ποσό 880,3 εκατομμυρίων ευρώ θα πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο για το δρόμο ΚαλαμάταΠύλος-Μεθώνη από το 2027 μέχρι το 2053. Αν στις πληρωμές προς την κατασκευάστρια εταιρεία προστεθούν και οι δαπάνες των απαλλοτριώσεων για τις ανάγκες κατασκευής του οδικού άξονα, τελικώς το κόστος του δρόμου αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δις. ευρώ.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΡΙΗΜΕΡΟΣ ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ Παγκόσµια προβολή για τη Μεσσηνία

 


Με µία λαµπερή γιορτή στον ειδυλλιακό χώρο του Navarino Hills µε θέα τον όρµο του Ναβαρίνου ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ το τριήµερο πάρτι για τον πολυσυζητηµένο γάµο του Γιάννη Αντετοκούνµπο και της Μαράια Ριντλσπρίγκερ, που αποτέλεσε αφορµή για παγκόσµια προβολή της Μεσσηνίας, καθώς ακόµα και διεθνή µέσα ενηµέρωσης αναφέρθηκαν στο γεγονός.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Ανατέθηκε στατική μελέτη για 34 θολωτούς τάφους στη Μεσσηνία


Για τη διατύπωση προτάσεων αποκατάστασης και ανάδειξής τους

Η σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης της στατικής μελέτης για τη διατύπωση προτάσεων αποκατάστασης και ανάδειξης 34 θολωτών τάφων της Μεσσηνίας υπογράφηκε χθες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με πολιτικό μηχανικό από τη Θεσσαλονίκη.

Οι θολωτοί τάφοι που περιλαμβάνονται στη σύμβαση εντοπίζονται στις Δημοτικές Ενότητες της Οιχαλίας, της Τριφυλίας, της Μεσσήνης, της Καλαμάτας και της Δυτικής Μάνης.

Νοτιοκορεάτικη ταινία για τη Δημοκρατία με φόντο αρχαιολογικούς χώρους και της Μεσσηνίας

 


Μια ταινία με… ιδιαίτερο τίτλο θα γυρίσει νοτιοκορεάτικο τηλεοπτικό δίκτυο σε αρχαιολογικούς χώρους και της Μεσσηνίας. Μάλιστα, η σχετική έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη δοθεί.

Το νοτιοκορεάτικο τηλεοπτικό δίκτυο Chosun TV κατέθεσε στις ελληνικές Αρχές αίτημα για χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σε Αττική, Βοιωτία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Πιερία, Ημαθία, Σάμο, Ικαρία, Μεσσηνία και Λακωνία, στο πλαίσιο παραγωγής ταινίας τεκμηρίωσης ιστορικού περιεχομένου, με τίτλο “How Democracy die: Impatient Politics” (Πώς πεθαίνει η Δημοκρατία: Ανυπόμονη πολιτική), εντός του Σεπτεμβρίου.